Muualta tuotujen tilaajien tuonti Smaily-tilille

Kuinka tuoda muualta tuodut tilaajat Smaily-tilille?

Muista uutiskirjeohjelmista tuotujen yhteystietojen listat saattavat sisältää kenttiä, joita et tarvitse Smaily-tililläsi. Suosittelemme viemään listan Exceliin ennen kuin lisäät yhteystiedot Smaily-alustalle.

1. Avaa muualta tuotu kansio Excelissä. Mikäli tiedosto ei näy oikein, käytä Excelin avausvaihtoehtoa “Teksti”. Avaa tyhjä Excel-tiedosto ja klikkaa valikosta “Tiedot” ja “Teksti”.
  2. Valitse viimeisimmäksi ladattu yhteystietokansio tietokoneeltasi.
  3. Tekstin tuomisen ponnahdusikkuna aukeaa Excelissä.
  4. Valitse “Unicode” (UTF-8) “Tiedoston alkuperäksi” ja “Erotin”-kentän erottimeksi “Pilkku”.
  5. Mikäli taulukko ei näy oikein esikatselussa pilkkua käytettäessä, kokeile käyttää puolipistettä erottimena.
  6. Klikkaa “Lataa”. Nyt näet, kuinka paljon tarpeettomia sarakkeita tiedostoon sisältyy. Nämä sarakkeet tulee poistaa. Säilytä ainoastaan ne sarakkeet, joita aiot käyttää.
  7. Kun olet poistanut tarpeettomat sarakkeet, tallenna tiedosto.
  8. Kirjaudu Smaily-tilillesi, klikkaa “Tilaajat” ja lataa tiedosto.