Juhendid

Kontaktide eemaldamine

Kuidas kustutada ja märkida kontakte lahkunuks?

Kontakte on võimalik soovi korral kontaktide andmebaasist eemaldada.

  1. Kliki menüüs “Kontaktid” (“Subscribers”) ja seejärel “Kogu andmebaas” (“All subscribers”).
  2. Avanenud kontaktide loetelus on paremas servas otsinguaken.
  3. Sisesta otsingusse selle kontakti e-posti aadress, keda soovid eemaldada. Süsteem otsib antud kontakti andmebaasist välja.
  4. Tee kontakti e-posti aadressi ette linnuke ja kliki “Tegevused” nupule.
  5. Vajuta kas “Märgi kontakt lahkunuks” või “Kustuta” nupule.

Soovitame valida “Märgi kontakt lahkunuks” valiku – sellisel juhul kontakt enam uudiskirju ei saa ning kui kontakt mõne uue nimekirja üleslaadimisel uuesti andmebaasi imporditakse, jääb talle endiselt nimekirjast lahkunud staatus külge. Kontakt jääb lahkunud staatuses kontaktibaasi.

Kui valid kontakti kustutamise, kustub kontakt andmebaasist ning ta ei saa enam kirju. Kui kontakt aga juhuslikult uuesti kontole imporditakse siis jääb talle viimane staatus, mis oli enne kontakti kustutamist. Kui kontakt oli enne kustutamist lahkunud staatuses siis peale uuesti manuaalset lisamist on ta endiselt lahkunud staatuses. Kui aga kontakt oli enne kustutamist aktiivses staatuses siis uuesti lisades on ta aktiivne. Vormi kaudu lisandumine muudab kontakti aktiivseks.

NB! Nimekirjade ehk filtrite kustutamine ei kustuta nimekirjas olnud kontakte. Kõik filtris olnud kontaktid jäävad endiselt kogu andmebaasi alla alles, kustub vaid filter. Kui soovid suurt hulka kontakte korraga kustutada, võta ühendust meie klienditoega aadressil tugi@smaily.com.

Kontakti unustamine

Kui kontakt esitab päringu, et soovib kõiki oma andmeid eemaldada ehk unustada vastavalt andmekaitseseadusele, siis selle jaoks on eraldi funktsionaalsus “Unusta kontakt” (“Forget subscriber”).

Kontakti unustamiseks:

  1. Kliki menüüs “Kontaktid” (“Subscribers”) ja seejärel “Kogu andmebaas” (“All subscribers”).
  2. Sisesta otsingusse selle kontakti e-posti aadress, keda soovid unustada.
  3. Kliki kontakti e-posti aadresso peal, et avada ta kontaktikaart.
  4. Kliki all paremal nurgas on nupul “Unusta kontakt” (“Forget subscriber”).
  5. Kliki “Jah, unusta kontakti andmed” (“Yes, forget subscriber data”) toimingu kinnitamiseks.

Nupul klõpsates koheselt kontakti ei unustata, vaid küsitakse üle, kas see on tegevus, mida soovid teha, sest sellel on püsivad tagajärjed – andmed kustutatakse täielikult ja kontaktiga seotud statistika anonümiseeritakse.

Kontakti unustamisel kaob andmebaasidest pöördumatult kõik selle kontaktiga seotud info, sh:

  • e-posti aadress,
  • kontakti lisaväljade info,
  • kontakti staatus (subcribed, unsubscribed),
  • statistika (analüütika terviklikkuse huvides säilitatakse saatmiste, avamiste ja klikkide info anonümiseeritult)