Juhendid

Kontaktide eemaldamine

Kontakti eemaldamine

Kontakte on võimalik soovi korral kontaktide andmebaasist eemaldada.

  1. Kliki menüüs “Kontaktid” (“Subscribers”) ja seejärel “Kogu andmebaas” (“All subscribers”).
  2. Avanenud kontaktide loetelus on paremas servas otsinguaken.
  3. Sisesta otsingu aknasse selle kontakti e-maili aadress, keda soovid eemaldada.
  4. Süsteem otsib antud kontakti andmebaasist välja.
  5. Et kontakt nimekirjast lahkunuks märkida või kustutada, tee kontakti e-maili aadressi ette linnuke.
  6. Vajuta vastavalt “Lahku nimekirjast” või “Kustuta”.

Soovitame eelistada “Lahku nimekirjast” valikut – sellisel juhul kontakt enam uudiskirju ei saa ning kui kontakt mõne uue nimekirja üleslaadimisel uuesti andmebaasi imporditakse, jääb talle endiselt nimekirjast lahkunud staatus külge.

Kui valid kontakti kustutamise, kustub kontakt andmebaasist ning ei saa enam kirju. Kui kontakt aga juhuslikult uuesti kontole imporditakse, on võimalik talle uuesti uudiskirju saata (st kustutamine ei tekita nimekirjast lahkunud staatust).

NB! Nimekirjade ehk filtrite kustutamine ei kustuta nimekirjas olnud kontakte. Kõik filtris olnud kontaktid jäävad endiselt kogu andmebaasi alla alles, kustub vaid filter. Kui soovid suurt hulka kontakte korraga kustutada, võta ühendust meie klienditoega aadressil tugi@smaily.com.

Kontakti unustamine

Kui kontakt esitab päringu, et soovib kõiki oma andmeid eemaldada ehk unustada vastavalt andmekaitseseadusele, siis selle jaoks on eraldi nupp “Unusta kontakt” (“Forget subscriber”).

Et kontakti vastavalt andmekaitseseadusele unustada, mine

  1. Kliki menüüs “Kontaktid” (“Subscribers”) ja seejärel “Kogu andmebaas” (“All subscribers”).
  2. Avanenud kontaktide loetelus on paremas servas otsinguaken.
  3. Sisesta otsingu aknasse selle kontakti e-maili aadress, keda soovid eemaldada.
  4. Süsteem otsib antud kontakti andmebaasist välja.
  5. Kliki otsingutulemustes emaili aadressi peal.
  6. Avaneb aken, kus on kontaktiga seotud info. Akna all paremal nurgas on nupp “Unusta kontakt” (“Forget subscriber”). Kliki sellel.
  7. Kliki kinnituse aknas ka “Jah, unusta kontakti andmed” (“Yes, forget subscriber data”).

Nupul klõpsates koheselt kontakti ei unustata, vaid küsitakse üle, kas see on tegevus, mida soovid teha, sest sellel on püsivad tagajärjed – andmed kustutatakse täielikult ja kontaktiga seotud statistika anonümiseeritakse.

Kontakti unustamisel kaob andmebaasidest pöördumatult kõik selle kontaktiga seotud info, sh:

  • e-posti aadress
  • Kontakti lisaväljade info, kui on
  • Kontakti staatus (subcribed, unsubscribed)
    Statistika (analüütika terviklikkuse huvides säilitatakse saatmiste, avamiste ja klikkide info anonümiseeritult)
Menüü