Segmentin luominen (suodatin)

Miksi lisäparametrejä tarvitaan?

Kaikki yhteystiedot, joita lisätään Smaily-tilille, menevät automaattisesti “Kaikki tilaajat” -listaan, joka koostuu kaikista tilaajista tilillä. Jotta tietokantaan voi luoda segmenttejä, tarvitsee lisätä parametrejä (lisää kenttiä) yhteystietoihin. Näitä tietoja tarvitaan suodattimien luomiseksi, joiden avulla tietokanta voidaan segmentoida tietyillä arvoilla.

Yhteystietolistan valmistelu

1. Avaa yhteystietotiedosto Excelissä (tai jollain muulla samantyylisellä ohjelmalla).
  2. Sähköpostiosoitteiden tulee olla allekkain sarakkeessa niin, ettei niiden välissä ole tyhjiä rivejä
  3. Sarakkeen nimi tulee olla “Sähköposti”
  4. Lisää haluamasi parametri uuteen sarakkeeseen. Jos olet luomassa esimerkiksi segmenttiä lehdistökontakteista, parametrin nimi voisi olla “newsletter”.
  5. Anna jokaiselle yhteystiedolle, jonka haluat kuuluvan tähän uuteen segmenttiin arvo uuteen sarakkeeseen (esim. “yes”)

6. Kun olet lisännyt kaikki parametrit, tallenna tiedosto ja tuo se Smaily-tilillesi.

Voit luoda väliaikaisen tiedoston lataamisen ajaksi tai sen jälkeen klikkaamalla “Luo suodatin”.

1. Kun tietojen tuominen on tehty, avaa luomasi suodatin tai luo uusi, ja vaihda segmentoinnin kriteerit.
  2. Valitse uusi lisätty parametri (esim. “lehdistö”) alaspudotusvalikosta.
  3. Lisää lisäämäsi arvo tiedostossa olevien yhteystietojesi tyhjään kenttään (esim. “yes”).
  1. Klikkaa “Tallenna” ja yhteystietoihisi on luotu uusi segmentti.

Luotu segmentti perustuu tiettyihin parametreihin. Jotta voit lisätä yhteystietoja samaan segmenttiin tulevaisuudessa, käytä samaa parametriä (esim. “newsletter”) ja samaa arvoa (esim. “yes”).