Kampanjatilastot

Yleiset tilastot

Kun kampanja on lähetetty, voit nähdä yleiset ja yksityiskohtaiset tilastot klikkaamalla kampanjan nimeä “Kampanjat”-välilehden alta. Kampanjatilastoista löydät yleiskatsauksen kampanjaan liittyvistä yksityiskohdista, avausprosentit, klikkaukset, klikkausprosentit ja paljon muuta.

Keskeiset indikaattorit

Lähetetty

Lähetysprosentit kertovat siitä, kuinka suuri osa lähetetyistä sähköpostiviesteistä meni perille vastaanottajien sähköpostiosoitteisiin. Ensimmäinen luku kertoo lähetettyjen viestien määrän ja toinen luku taas näyttää, kuinka monelle yhteystiedolle viesti oli alun perin tarkoitus lähettää.

Avaukset

Avaukset näyttävät sen prosenttimäärän vastaanottajista, jotka saivat viestin ja aukaisivat sen. Nämä ovat yksittäisiä yhteystietoja tietokannassa, mitkä vastaanottivat viestin. Avausprosentti kertoo julkaisun yleisestä onnistumisesta. Avausprosentin määrittelyssä otetaan huomioon kaikki yhteystiedot, jotka ovat sallineet / näyttäneet kuvat viestissä ja / tai klikanneet vähintään yhtä linkkiä.

Klikkaukset

Klikkaukset näyttävät sen osan yhteystiedoista, jotka vastaanottivat sähköpostiviestin ja klikkasivat vähintään yhtä linkkiä viestissä. Nämä ovat yksittäisiä yhteystietoja, jotka klikkasivat vähintään yhtä viestin linkkiä.

Klikkausprosentti

Klikkausprosentti näyttää sen prosenttiosuuden avatuista viesteistä, joiden ainakin yhtä linkkiä oli klikattu.

*Uutiskirjeen menestymiseen vaikuttaa se, kuinka suuri osa yhteystiedoista sai viestin ja avasi sen, löysi itseään kiinnostavaa tietoa ja siirtyi nettisivuillesi tutkimaan asiaa tarkemmin. Tämä on kaikkein tärkein indikaattori.

Tilauksen lopetukset

“Tilauksen lopetukset” -kenttä näyttää sen osan yhteystiedoista, jotka lopettivat uutiskirjeen tilauksen.

Yleistietoa ja yleiskatsaus

Voit tutkia myös yksityiskohtaisempaa tietoa kampanjoistasi. Esimerkkejä tästä ovat tieto yhteystiedoista, jotka saivat viestisi ja joiden osoitteeseen viestin lähetys ei ollut mahdollista; listan kontakteista, jotka avasivat viestisi tai klikkasivat jotain sen linkeistä; tilauksen lopetukset jne.

Yleistietoa

Löydät kampanjan nimen alta “Näytä lisää”-osiosta kaikki tiedot ja valitut asetukset.

Lähettäjän osoitesähköpostiosoite, josta kampanja lähetettiin.

Vastausosoite – sähköpostiosoite, johon vastaanottajat voivat vastata vastaanotettuaan viestisi.

Luotu – kampanjan luomisen päivämäärä ja kellonaika.

Julkaistu – kampanjan aloitusajankohta. Ajankohta voi olla erilainen kuin luomisajankohta. Voit tallentaa kampanjan luonnoksiin oikeaa ajankohtaa varten tai kun sinulla on kaikki tarvittavat tiedot kampanjan julkaisemista varten.

Lähetysajankohta – ajankohta, jolloin kampanja ilmestyy. Jos alkupäivämäärän alla lukee “Lähetetty heti”, kampanja julkaistiin välittömästi. Jos päivämäärä on näkyvillä, kampanja ajastettiin myöhemmäksi.

Valmistunut – päivämäärä ja kellonaika, jolloin kampanja valmistui ja kaikki kirjeet lähetettiin.

Kirjepohja – tässä kampanjassa käytetty kirjepohja.

Lista(t) – Yhteystietojen segmentit, joille kampanja lähetettiin. Lähetyksen ulkopuolelle jätetyt segmentit näkyvät tässä samassa paikassa.

Tilastojen kerääminen – Kun valittuna on “Kyllä”, tilastojen kerääminen on sallittu. Kun “Ei”, tilastoja ei kerätä.

TOP-linkit

TOP-linkkien alta löydät linkkeihin liittyvää tilastotietoa. Täältä löytyvät kaikki ne linkit, joita on klikattu. Linkkiä klikkaamalla saat selville sähköpostiosoitteet, jotka klikkasivat kyseistä linkkiä. Klikkaa “Näytä lisää” laajentaaksesi listaa.

Yksityiskohtaiset demografiatiedot

Klikkaa “Näytä demografiatiedot” saadaksesi lisätietoa siitä, missä maissa, mitkä sähköpostiohjelmat ja mitkä käyttöjärjestelmät avasivat viestisi useimmiten.

Huomio! Ota huomioon, että maakohtaiset tiedot saattavat poiketa odotetuista tuloksista, koska sähköpostiohjelmilla on palvelimia muissa maissa. Suurin osa esimerkiksi Gmailin palvelimista on Yhdysvalloissa, minkä vuoksi Yhdysvallat saattavat sijoittua tilastoissa korkeammalle kuin muuten pitäisi.

Yksityiskohtaiset tilastot

Viestit

Löydät yhteystiedot Viestit-välilehdestä, joille kampanja lähetettiin. Täältä löydät myös tiedon siitä, keiden osoitteisiin lähetys ei onnistunut. Lataa “Kampanjan yleistilastot” saadaksesi lisätietoa.

Avaukset

Täältä löydät tilastoja niistä kontakteista, jotka vastaanottivat kampanjasi ja avasivat sen. Löydät lisäksi tietoa linkkien tai uutiskirjeen kuvien klikkauksista ja niiden parissa vietetystä ajasta. “Katsottu” näyttää kuinka monta kertaa uutiskirje avattiin ja millä päivämäärillä.

Lähetyksen epäonnistumiset

Lähetyksen epäonnistumiset näyttävät ne sähköpostiosoitteet, joille viesti ei mennyt perille. Tämä voi johtua monista eri syistä, ja jokaiseen yhteystietoon on liitetty siihen liittyvä virheviesti. Löydät kaikki virheviestit virheviestien luokittelusta.

Tilauksen lopetukset

Tilauksen lopetuksista näet ne yhteystiedot, jotka lopettivat uutiskirjeen tilauksesi. Tilauksen lopettaneiden määrän ja prosenttiosuuden lisäksi löydät myös tilauksen lopettaneiden yksittäiset sähköpostiosoitteet ja tilauksen lopettamisen ajankohdan.

Raportoidut

Raportoidut-kohdasta löydät ne yhteystiedot, jotka merkitsivät kampanjasi roskapostiksi sähköpostiohjelmassaan. Jos luku on suuri, se voi kertoa lähetyslistan huonosta laadusta.

Välitetty eteenpäin

Vastaanottajilla on mahdollisuus lähettää viestisi eteenpäin. Välitetty eteenpäin -osion alta näet ne yhteystiedot, jotka ovat tehneet niin. Jotta viestisi voidaan lähettää eteenpäin, sinun tulee lisätä mahdollisuus siihen kirjepohjaasi (lue lisää “Lähetä ystävälle” -oppaasta).