Liitteiden, videoiden ja kyselyiden linkittäminen

Liitteiden lisääminen

Kun lähetät kampanjoita useille tilaajille, et voi lisätä uutiskirjeeseen liitettä tiedostona. Voit kuitenkin lisätä liitteen linkkinä.

1. Lataa tiedosto pilvipalveluun (esim. Dropbox tai Onedrive tai nettisivuillesi ladattavana tiedostona).
  2. Kopioi upotettu linkki käyttämästäsi palvelusta ja lisää se uutiskirjeeseesi.
  3. Lisätäksesi linkin, valitse sana(t) uutiskirjeen tekstistä (esim. Lue täältä), mistä kohtaa haluat lukijoiden klikkaavan liitteen auki tai lisää linkki painikkeeseen.
  4. Klikkaa linkin lisäämispainiketta tekstin editoimistyökalussa.
  5. Voit lisätä linkin avautuvassa ikkunassa. Liitä liitteeseesi liitetty linkki ja klikkaa “Ok”.

Videon linkittäminen

Et voi ikävä kyllä lisätä videota suoraan kirjepohjaasi, koska suurin osa sähköpostiohjelmista ei tue sitä. Voit liittää videolinkin joko painikkeeseen tai lisätä kuvan videosta ja lisätä linkin kuvaan.

1. Ota kuvakaappaus videosta.
  2. Voit lisätä kuvakaappaukseen “Play”-kuvakkeen Photoshopin, Gimpin, Paint.net-sivun tms. Avulla.
  3. Lisää kuvakaappaus kirjepohjaan kuten tavallisesti.
  4. Siirrä kursori kuvan vasempaan yläkulmaan kunnes työkalun kuva ilmestyy. Klikkaa sitä.
  5. Löydät URL-kentän avautuvassa kuva-asetusten ikkunasta.
  6. Lisää haluamasi videon linkki kirjepohjaan ja klikkaa “Ok”.

Tai käytä kolmannen osapuolen palveluja luodaksesi videosta pikkukuvan (thumbnail) play-painikkeella.

Tässä on yleiskatsaus sähköpostiohjelmista, jotka tukevat videoita kirjepohjissa:

Kyselyn linkittäminen

Kyselyä ei voi luoda suoraan kirjepohjaan, koska suurin osa sähköpostipalveluntarjoajista ei tue niiden näyttämistä. Voit luoda kyselyn verkossa etukäteen ja lisätä sen kirjepohjaan linkkinä. Jos sinulla on jo kysely, voit ohittaa kappaleen kyselyn luomisesta.

Google Form -kyselyn luominen

1. Luodaksesi uuden kyselyn, siirry osoitteeseen docs.google.com/forms ja klikkaa “+”-merkkiä.
  2. Syötä kysymykset avautuvaan ikkunaan.
  3. Lisätäksesi kysymyksiä, klikkaa “+”-merkkiä.
  4. Valitse kysymyksen tyyppi alasvetovalikosta kysymyksen vierestä.
  5. Kun olet saanut kyselylomakkeen valmiiksi, klikkaa “Lähetä”-painiketta sivun oikeasta yläkulmasta.
  6. Uusi ikkuna avautuu, josta näet eri vaihtoehdot lähettämistä varten.
  7. Valitse lähettäminen linkin avulla ja kopioi luotu linkki.

Löydät yksityiskohtaisemman ohjeen Google Formsin käytöstä täältä.