Yleisimmät virhekoodit

Väliaikaiset virhekoodit

Virhekoodit, jotka alkavat numerolla neljä, kertovat väliaikaisesta ongelmasta.

Esimerkkejä:

422 Vastaanottajan Saapuneet-kansio on täynnä tai viestin koko ylittää vastaanottajan saapuville viesteille määritellyn maksimikoon.

431 Levyllä ei ole tarpeeksi tilaa tai “muisti lopussa” -tila on ilmennyt tiedostojen ylikuormituksen vuoksi.

441 Vastaanottajan palvelin ei vastaa.

444 sama kuin koodin 544 kanssa – siirto epäonnistui (väliaikaisesti), koodilla 544 kyse on pysyvästä viasta.

450 Pyydettyjä toimia ei toteutettu – postilaatikko ei ollut käytettävissä etäpäässä (mahdollinen syy – palvelimen ylläpidosta johtuen palvelin on offline-tilassa).

471 Yleinen sähköpostipalvelinvirhe.

Pysyvät virhekoodit

Numerolla viisi alkavat virhekoodit liittyvät vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen.

Esimerkkejä:

500 Syntaksivirhe: palvelin ei tunnistanut komentoa.

510 Toimimaton sähköpostiosoite.

511 Sama kuin koodissa 510 – toimimaton sähköpostiosoite.

512 DNS-virhe: vastaanottajan verkkotunnuksen palvelukeskusta ei löydy – sähköpostiosoite on todennäköisesti viallinen tai sitä ei ole olemassa.

521 Postilaatikko on pois käytöstä.

522 Vastaanottajan postilaatikko on ollut jo kauan täynnä ja sähköpostiosoite on todennäköisesti poissa käytöstä.

523 Viestisi koko ylittää vastaanottajan saapuville viesteille asetetun rajan.

532 Palvelin ei hyväksy sähköpostiviestiä (todennäköisesti koska vastaanottajan palvelin on ylikuormittunut tai palvelimen huollon vuoksi tai lähettäjän palvelimen huonon maineen vuoksi (esimerkiksi IronPort voi asettaa tällaisia rajoituksia)).

535 Palvelimen asetusvirhe.

544 Viestin lähetys epäonnistui (todennäköisesti väärin asetetusta postilaatikosta johtuen).

546 Looping-virhe. Yhteyshenkilöllä on sama sähköpostiosoite kuin Active Directory -käyttäjällä. Yksi käyttäjä käyttää todennäköisesti vaihtoehtoista vastaanottajaa, jolla on sama sähköpostiosoite kuin yhteyshenkilöllä.

550 Pyydettyjä toimintoja ei voitu suorittaa, koska postilaatikko ei ole käytettävissä. Vastaanottajan sähköpostiosoitetta ei ole olemassa.

571 Lupaongelma. Jostain syystä lähettäjällä ei ole lupaa lähettää sähköpostia tälle tilille. Ehkä anonyymi käyttäjä yrittää lähettää sähköpostia yhteystietolistalle.

Smaily-palvelulle erityiset koodit

0 Tilaaja ei ole vastaanottanut yhtään virhekoodia.

200 Lähetys onnistui.

1001 Tilaaja lopetti uutiskirjeen tilaamisen viimeisimmän kampanjan aikana.

1002 Tilaaja merkitsi viimeisimmän kampanjan roskapostiksi. Tilaus lopetetaan automaattisesti.

Kampanjatilastoihin liittyvät virhekoodit

Classification
bad-content Message has been identified by the receiving email server as SPAM. Determined by the content or sender of the message. Vastaanottajan palvelin on merkinnyt viestin roskapostiksi.
bad-relay Recipient mail server temporary error, misconfiguration or the server is undergoing maintenance. Vastaanottajan palvelimen tilapäinen virhe, konfiguraatiovirhe tai palvelinta huolletaan.
blocked Delivery has been denied from Smaily (or any service). Lähetys on evätty Smailyn (tai minkä tahansa palvelun) toimesta.
client-error Smaily misconfiguration or error denying message delivery. Smaily määritysvirhe tai virhe, joka estää viestin toimituksen.
expired Message delivery has taken more than the maximum amount (2 days) of time. Viestin toimitus on kestänyt yli maksimiajan (2 päivää).
mailbox-disabled Message recipient's mailbox is disabled or inactive. Vastaanottajan postilaatikko ei ole toiminnassa tai ei-aktiivinen.
mailbox-full Message recipient's mailbox is full. Vastaanottajan postilaatikko on täynnä.
mailbox-unknown Message recipient's mailbox does not exist. Vastaanottajan postilaatikko ei ole olemassa.
rate-limit Hourly/daily sending limits exceeded. Tunnittainen / päivittäinen lähetysraja on ylittynyt.
signature-error Incorrectly configured SPF or invalid DKIM signature. Väärin määritetty SPF tai virheellinen DKIM.
unknown Message status unknown. Viestin tila tuntematon.